Hommersåk Skolekor digital øving/film jan-feb 2021

Hei alle fantastiske korister!

Jeg ser at vi ikke får møtes igjen denne uken. Jeg, og mange andre, savner veldig å synge sammen. Vi vet ikke om vi kan treffes neste uke heller. Derfor tenker jeg at vi satser på en ny film i lag, som en 3-4 ukes prosjekt fremover.

Vi skal synge «Anti-jantelov» for alle fra 1.kl. t.o.m. 7.kl.. Mange av dere har hatt sangen med meg før. De som ikke har hatt det, kan raskt henge seg på. En veldig kjekk sang med et godt budskap. Kjekt også at til slutt blir det en flott kanon-sang.

På Chromebooken har jeg laget en classroom til koret. Classroom-en heter ‘Hommersåk skolekor’ og koden få å være med er: io3giw3 Der har jeg lagt ut tekst og playback (playback med jeg som synger), sammen med en del filmer av meg som lærer dere sangen, og øver sangen med dere og forklarer litt om hvordan dere skal være med.

Sangen med playback kommer i 3 versjoner:

En til 1.og 5.trinn En til 2.4.og 6.trinn En til 3.og 7.trinn

Dere få øve på sangen så mange ganger dere vil. Du skal trenger to enheter til å gjennomføre videre. En til å lyte og en til å ta opp. Bruk CB for å ta opp film av deg selv mens du synge. Når du er klar står du foran Chromebooken med headset på og filmer deg selv mens du synger. Det er viktig at du tar på headset for at filmen skal ta opp bare din stemme. Ingen andre lyder skal høres. Ikke playback, ikke meg. Bare deg.

Ser du på filmen av meg, at jeg ha fargerike klær på? Det skal dere også gjøre når dere tar opp filmen av dere selv. Det er viktig at vi har mange forskjellige farger på denne filmen. Også veldig kjekt om du danser rundt og beveger deg mens du synger inn. Jeg kommer til å sette alle filmene deres sammen. Ingen kommer til å høre deg alene siden det blir et kor som skal settes sammen. Det blir en fantastisk blanding av fargerike, flotte, glade korister men en lyd som en drøm!

Tusen takk for at DU synger i skolekoret!

Tusen takk for at DU bidra til filmen her!

Når den er ferdig skal den legges ut på youtube. Link blir delt med dere. Det er viktig at foresatte/foreldre gir beskjed om at du får lov til å være med på film på nett, hvis ikke de har gjort det allerede (de trenger ikke å gjøre det en gang til).

Skjema for tillatelse finner dere her: https://hommersakskolekor.no/2020/10/12/tillatelse-til-filming/

Fristen for å sende inn film av ‘Anti-jantelov’ er torsdag 4. februar 2021. Gleder meg til å få mange filmer inn fra dere!

Instruks til hvordan sende inn film med Chromebook:

• Ta på headset og filme deg selv med CB mens du synger

• Gå til classroom «Hommersåk skolekor»

• Trykk på «Anti-jantelov» i strømmen

• Trykk på «legg til» eller «opprett» opp mot høyre

• Trykk på «fil»

• Trykk på «BROWSE» eller «NYLIGE»

• Her skal du se filmen din. Dobbelklikk på denne.

• Trykk på «Lever»

• Da er det gjort!

Hvis du har problemer eller spørsmål bare ta kontakt med å skrive i kurskommentarer. Hvis du trenger mer hjelp så finner vi ut av det der. Jeg skal være tilgjengelig under den vanlige korøvingstiden din.

Lykke til! Kos dere!

Mvh. Ruth

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s